Voedselvergiftiging behandeling

Een voedselvergiftiging is natuurlijk niet leuk en je wilt dat het zo snel mogelijk over gaat. Je hoeft niet naar de dokter voor een vergiftiging, dus wat kan je dan zelf doen om deze pijnlijke dagen zo goed mogelijk door te komen?

Klachten

Je kunt een voedselvergiftiging herkennen aan klachten als buikpijn, overgeven en diarree. Ook kun je snel uitdrogen als je voedselvergiftiging hebt, omdat je zoveel vocht kwijtraakt. Bij deze klachten hoef je nog niet naar de dokter. Pas als je langer dan vier dagen ziek op bed ligt, moet je de dokter bellen. Hetzelfde geldt als je ernstig ziek bent of hoge koorts hebt.

Wat te doen bij voedselvergiftiging?

Je moet veel drinken als je voedselvergiftiging hebt, vooral als je overgeeft moet je steeds een paar slokken nemen. Je mag eten, maar dit hoeft niet, als je daar geen behoefte aan hebt. Je kunt bij de apotheek middeltjes krijgen tegen uitdroging en tegen heftige diarree. Deze zijn zonder recept verkrijgbaar. Verder zijn er helaas geen medicijnen verkrijgbaar die specifiek geschikt zijn voor de behandeling van een voedselvergiftiging.

Herstellen

Er zijn een aantal manieren om goed te kunnen herstellen van een voedselvergiftiging. Geef je lichaam ten eerste goed rust. Ga niet naar je werk, doe vaak dutjes en vermijd inspanning. Ook is het belangrijk dat je je maag rust geeft en dus geen zware maaltijden naar binnen werkt. Bij lichte koorts of hoofdpijn kun je een ibuprofen/paracetamol slikken. Daarnaast moet je veel drinken om niet uit te drogen en langzaamaan weer kleine beetjes voedsel gaan eten, zoals crackers en vermijdt melkproducten en voedsel waarvan je gaat overgeven. Ook moet je cafeïne en alcohol mijden.

Voedselvergiftiging behandeling met huismiddeltjes

Er zijn een aantal huismiddeltjes die je kunt proberen om de voedselvergiftiging de kop in te drukken. Probeer bijvoorbeeld gerst- of rijstwater wat helpt bij een maag die overstuur is of probiotica om de balans in je lichaam te verbeteren. Je kunt ook appelazijn proberen of je maag kalmeren met honing en gember.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *